Malzemeler
20 kuru patlıcan
iç harcı
- 250 gr dolmalık kıyma
- 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- çeyrek limon
- 1 soğan
- tuz
- sumak
- kurunane
üzeri için,
- bir kaşık tereyağ
- 4bardak sıcak su
- 1yemek kaşığı biber salçası
- nar ekşisi
yapılışı;
PAtlıcanlar kaynar suda 15 dk haşlanır, süzülüp soğuk suda bekletilir. Her bir patlıcan yarısına kadar doldurulup ağzı sıkılıp birbirinin ardı sıra tencereye dizilir. Kaynar suyla tereyağ, salça ve nar ekşisi karıştırılıp üzerine dökülür, pişirilip afiyetle yenir :)
0 yorum:
Yorum Gönder